foodie moodie ()

עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער

כשרות: חלבי
מנות: 8
זמן ההכנה: שעתיים
דרגת קושי : בנוני

שיטות בישול מומלצות:

אפייה

הרכיבים

לקרם ולקישוט:

  • 1.5 כוסות מיקס פירות יער קפואים של פסקוביץ
  • 180 גרם עוגיות לוטוס או ביסקוויטים
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 300 גרם שוקולד לבן מומס
  • 200 מיליליטר שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 מיליליטר מים

למרנג:

  • 5 חלבונים בגודל L
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת לימון או תפוז

אופן ההכנה

המתכון והתמונה באדיבות הלן קיווי 

 

העוגה:

  1. סדרו נייר אפיה על תבנית מתאימה, במידה ומשתמשים בתבניות סילקון יש להקפיא את העוגה לפני הוצאתה מהתבנית.
  2. מרסקים את העוגיות ומערבבים אותן עם החמאה המומסת. משטחים את התערובת על תחתית התבנית ומכניסים למקרר להתייצבות.
  3. מכינים את הרוטב פירות יער – שמים בסיר על הגז את הפירות יער, המים והסוכר, מבשלים באש בינונית ותוך כדי מועכים את הפירות עד ליצירת רוטב סמיך (ניתן לטחון אם רוצים), מניחים בצד להתקררות.
  4. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את גבינת השמנת, 2 כפיות מהרוטב פירות יער ואת השוקולד הלבן לתוך הקצפת בתנועות קיפול. חשוב שהשוקולד והרוטב יהיו בטמפרטורת החדר ולא חמים בכדי שלא ישברו את הקרם.
  5. שופכים את התערובת על בסיס העוגה ונותנים לה להתקרר כ-3 שעות לפני ששופכים מעליה את הרוטב.
  6. מקשטים עם מרנג ופירות יער.

 

למרנג:

  1. מחממים את התנור ל- 180º מעלות.
  2. במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת הקורנפלור ומקציפים עד לקבלת קצף יציף.
  3. מקפלים פנימה בעזרת לקקן את גרידת הלימון או התפוז ואת תמצית הווניל, שימו לב לקפל בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
  4. מרפדים תבנית עם נייר אפיה ובעזרת מזלף יוצרים עיגולים קטנים.
  5. אופים שעתיים (אם הקצף לא התייצב לאחר שעתיים אפשר להוסיף זמן בתנור).
  6. לאחר מכן נותנים למרנג להתקרר בתנור הסגור לפחות שעה.
  7. חשוב לא למרוח את הקרם בעוד המרנג חם.

הצעת הגשה

ניתן להוסיף לקישוט פירות יער

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות