עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער
כשרות:
חלבי
מנות:
8
זמן ההכנה:
שעתיים
דרגת קושי :
בנוני
שיטות בישול מומלצות:
אפייה
הרכיבים
לקרם ולקישוט:
- 1.5 כוסות מיקס פירות יער קפואים של פסקוביץ
- 180 גרם עוגיות לוטוס או ביסקוויטים
- 70 גרם חמאה מומסת
- 300 גרם שוקולד לבן מומס
- 200 מיליליטר שמנת מתוקה
- 200 גרם גבינת שמנת
- 1/2 כוס סוכר
- 50 מיליליטר מים
למרנג:
- 5 חלבונים בגודל L
- 1 כוס סוכר לבן
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גרידת לימון או תפוז
אופן ההכנה
המתכון והתמונה באדיבות הלן קיווי
העוגה:
- סדרו נייר אפיה על תבנית מתאימה, במידה ומשתמשים בתבניות סילקון יש להקפיא את העוגה לפני הוצאתה מהתבנית.
- מרסקים את העוגיות ומערבבים אותן עם החמאה המומסת. משטחים את התערובת על תחתית התבנית ומכניסים למקרר להתייצבות.
- מכינים את הרוטב פירות יער – שמים בסיר על הגז את הפירות יער, המים והסוכר, מבשלים באש בינונית ותוך כדי מועכים את הפירות עד ליצירת רוטב סמיך (ניתן לטחון אם רוצים), מניחים בצד להתקררות.
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים את גבינת השמנת, 2 כפיות מהרוטב פירות יער ואת השוקולד הלבן לתוך הקצפת בתנועות קיפול. חשוב שהשוקולד והרוטב יהיו בטמפרטורת החדר ולא חמים בכדי שלא ישברו את הקרם.
- שופכים את התערובת על בסיס העוגה ונותנים לה להתקרר כ-3 שעות לפני ששופכים מעליה את הרוטב.
- מקשטים עם מרנג ופירות יער.
למרנג:
- מחממים את התנור ל- 180º מעלות.
- במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת הקורנפלור ומקציפים עד לקבלת קצף יציף.
- מקפלים פנימה בעזרת לקקן את גרידת הלימון או התפוז ואת תמצית הווניל, שימו לב לקפל בעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
- מרפדים תבנית עם נייר אפיה ובעזרת מזלף יוצרים עיגולים קטנים.
- אופים שעתיים (אם הקצף לא התייצב לאחר שעתיים אפשר להוסיף זמן בתנור).
- לאחר מכן נותנים למרנג להתקרר בתנור הסגור לפחות שעה.
- חשוב לא למרוח את הקרם בעוד המרנג חם.
הצעת הגשה
ניתן להוסיף לקישוט פירות יער
שתף, הדפס או הורד מסמך