עוגה בחושה עם חמוציות
כשרות:
חלבי
מנות:
10
זמן ההכנה:
70
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
תנור
הרכיבים
לעוגה:
- 1 כוס חמוציות מוקפאות פסקוביץ'
- 2 ביצים גדולות
- 1.5 כוסות קמח תופח
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם חמאה
- 1 כף גרידת תפוז או לימון
- קורט מלח
לציפוי:
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית גרידת תפוז או לימון
אופן ההכנה
העוגה:
- מפשירים את החמוציות ומסננים מנוזלים.
- מחממים מראש תנור ל- 180° מעלות.
- בקערה טורפים את הביצים והשמנת החמוצה.
- ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל, מוסיפים לקערה ומערבבים.
- בקערה נוספת מערבבים את המצרכים היבשים: הקמח, הסוכר והמלח.
- שופכים את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח, מוסיפים את גרידת התפוז/לימון, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החמוציות ומערבבים מעט, עד להטמעתן בבלילה.
- משמנים תבנית פס (אינגליש קייק) בחמאה ושופכים לתוכה את הבלילה.
- אופים כ-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה (בודקים ע"י קיסם במרכז העוגה, אם יוצא נוזל על הקיסם היא צריכה עוד אפיה. אם יוצא עם פירורים היא מוכנה).
הציפוי:
- במיקסר מערבבים את כל מרכיבי הציפוי עד לקבלת מרקם אחיד.
- מורחים בעזרת לקקן על העוגה לאחר שהתקררה.
הצעת הגשה
ממולץ לצנן היטב לאחר מריחת הקרם למרקם עוטף
הטיפ שלנו
לקשט עם חמוציות מעל
שתף, הדפס או הורד מסמך