עוגת שוקולד ופטל אדום
כשרות:
חלבי
מנות:
10
זמן ההכנה:
90
דרגת קושי :
בנוני
שיטות בישול מומלצות:
תנור
הרכיבים
לעוגה:
- 150 גרם פטל אדום של פסקוביץ (חצי קופסא)
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 4 ביצים גדולות
- כוס סוכר לבן
- כוס ורבע קמח
- 1 כף קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כף ליקר פטל (אפשר להחליף בתמצית ווניל)
- קומץ מלח
לגנאש שוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
אופן ההכנה
העוגה:
- מחממים מראש תנור ל-°180 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה ביחד, בסיר אדים (בן מארי) או במיקרוגל עד לקבלת לקרם אחיד ללא גושים.
- מקציפים את הביצים, מסיפים ליקר פטל / תמצית וניל, סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת אוורירית בהירה ויציבה (כ-5 דק על מהירות גבוהה).
- מקפלים לתערובת את השוקולד והחמאה שהמסנו.
- מנפים לתערובת בהדרגתיות קמח, קקאו ואבקת אפיה ומקפלים עד ליצירת תערובת אחידה ללא גושים.
- מוסיפים את הפטל הקפוא (אין צורך בהפשרה) ומערבבים עוד קצת, רק עד להטמעת הפטל בתערובת.
- משמנים תבנית בחמאה ושופכים את התערובת לתבנית.
- אופים את העוגה במשך כ-40 דקות או עד שמוכנה (ניתן לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה, אם הוא יוצא עם פירורים לחים היא מוכנה).
גנאש שוקולד:
- ברגע שהעוגה יצאה מהתנור ומתקררת על השיש, אפשר להכין את רוטב השוקולד.
- ממיסים את השוקולד והשמנת יחד, בבן מארי או במיקרוגל, לקרם אחיד ללא גושים.
- מערבבים היטב בסיר.
- שופכים את הגנאש על העוגה ומקררים.
הצעת הגשה
מומלץ לקשט עם עלים ירוקים
הטיפ שלנו
לשמור קצת פטל לקישוט חיצוני על העוגה בהגשה
שתף, הדפס או הורד מסמך