foodie moodie ()

עוגת שוקולד ופטל אדום

כשרות: חלבי
מנות: 10
זמן ההכנה: 90
דרגת קושי : בנוני

שיטות בישול מומלצות:

תנור

הרכיבים

לעוגה:

  • 150 גרם פטל אדום של פסקוביץ (חצי קופסא)
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים גדולות
  • כוס סוכר לבן
  • כוס ורבע קמח
  • 1 כף קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף ליקר פטל (אפשר להחליף בתמצית ווניל)
  • קומץ מלח

לגנאש שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)

אופן ההכנה

העוגה:

  1. מחממים מראש תנור ל-°180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה ביחד, בסיר אדים (בן מארי) או במיקרוגל עד לקבלת לקרם אחיד ללא גושים.
  3. מקציפים את הביצים, מסיפים ליקר פטל / תמצית וניל, סוכר ומלח עד שמתקבלת תערובת אוורירית בהירה ויציבה (כ-5 דק על מהירות גבוהה).
  4. מקפלים לתערובת את השוקולד והחמאה שהמסנו.
  5. מנפים לתערובת בהדרגתיות קמח, קקאו ואבקת אפיה ומקפלים עד ליצירת תערובת אחידה ללא גושים.
  6. מוסיפים את הפטל הקפוא (אין צורך בהפשרה) ומערבבים עוד קצת, רק עד להטמעת הפטל בתערובת.
  7. משמנים תבנית בחמאה ושופכים את התערובת לתבנית.
  8. אופים את העוגה במשך כ-40 דקות או עד שמוכנה (ניתן לבדוק ע"י נעיצת קיסם במרכז העוגה, אם הוא יוצא עם פירורים לחים היא מוכנה).

 

גנאש שוקולד:

  1. ברגע שהעוגה יצאה מהתנור ומתקררת על השיש, אפשר להכין את רוטב השוקולד.
  2. ממיסים את השוקולד והשמנת יחד, בבן מארי או במיקרוגל, לקרם אחיד ללא גושים.
  3. מערבבים היטב בסיר.
  4. שופכים את הגנאש על העוגה ומקררים.

הצעת הגשה

מומלץ לקשט עם עלים ירוקים

הטיפ שלנו

לשמור קצת פטל לקישוט חיצוני על העוגה בהגשה

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות