פילה אמנון צלוי בעשבי תיבול, צלפים ועגבניות שרי מיובשות על תפוחי אדמה צלויים
כשרות:
פרווה
מנות:
4
זמן ההכנה:
30 דק'
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
קדרה
הרכיבים
- 4 יחידות פילה אמנון
- 1 כוס שמן זית איכותי
- 200 גרם עגבניות שרי מיובשות
- 100 גרם צלפים
- 1 צרור כוסברה קצוץ דק
- 1 צרור נענע קצוץ דק
- 10 שיני שום פרוסות זרעי כוסברה
- 4 תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים דק ומושרים במים
- פלפל חריף למי שאוהב
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים דף אפייה על גבי תבנית אפייה.
- מסננים ומיבשים את פרוסות תפוח האדמה ומסדרים על גבי נייר האפייה.
- משמנים את תפוחי האדמה ומפזרים מלח, פלפל וזרעי כוסברה.
צולים בתנור כחצי שעה עד אשר תפוחי האדמה מתרככים ומקבלים צבע זהוב בהיר. - מערבבים את שמן הזית עם עגבניות השרי, הצלפים, הכוסברה הטרייה, הנענע והשום.
- טובלים את פילה הדג במשרה ומשרים ל 10 עד 15 דקות.
- מפזרים חלק מתערובת שמן הזית ועגבניות השרי על תפוחי האדמה.
- מסדרים את פילה האמנון מעל מפזרים את שארית המשרה על הדגים.
- מחממים תנור ל 220 מעלות וצולים למשך כ-7 עד 10 דקות.
שתף, הדפס או הורד מסמך