רוטבש (ורדון) בחריימה
כשרות:
פרווה
מנות:
4
זמן ההכנה:
60
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה
הרכיבים
- 2 דגי רוטבש (ורדון) פרוסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
- 6 שיני שום קצוצות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף תערובת פלפל צ'ומה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 עגבניות מגורדות בפומפייה
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית זרעי קימל
- 1/2 כפית כמון טחון
- מלח, פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים בו את השום.
- מוסיפים את הפפריקה והצ'ומה ומבשלים כדקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המים ומתבלים בכמון, קימל, מלח ופלפל.
- מניחים ברוטב את פרוסות הדג ומכסים את המחבת.
- מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, סוחטים מעל חצי לימון ומגישים.
הצעת הגשה
להגיש עם לחם שחור של פעם וחמוצים טריפוליטאים.
שתף, הדפס או הורד מסמך