foodie moodie ()

רוטבש (ורדון) בחריימה

כשרות: פרווה
מנות: 4
זמן ההכנה: 60
דרגת קושי : קל

שיטות בישול מומלצות:

מחבת
תנור
גריל
פלאנצ'ה

הרכיבים

  • 2 דגי רוטבש (ורדון) פרוסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף תערובת פלפל צ'ומה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות מגורדות בפומפייה
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית זרעי קימל
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים בו את השום.
  2. מוסיפים את הפפריקה והצ'ומה ומבשלים כדקה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המים ומתבלים בכמון, קימל, מלח ופלפל.
  4. מניחים ברוטב את פרוסות הדג ומכסים את המחבת.
  5. מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, סוחטים מעל חצי לימון ומגישים.

הצעת הגשה

להגיש עם לחם שחור של פעם וחמוצים טריפוליטאים.

הכנתם? שתפו ותייגו אותנו באינסטגרם paskovich_food@

הצהרת נגישות