סלט ברוטב ויניגרט עם צ'יפס בטטה
כשרות:
פרווה
מנות:
4
זמן ההכנה:
10 דקות
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
הרכיבים
לסלט:
- 1/2 שקית צ'יפס בטטה פסקוביץ
- 2 מלפפונים
- 2 עגבניות
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 1 פלפל אדום
- חופן פטרוזיליה
- 2 כפות גרעיני חמניה
- 2 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס שמן לטיגון
לרוטב:
- 1/4 כוס מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 2 כפיות דבש או סילאן
- 1/2 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
- מחממים את השמן לטיגון, ומטגנים את הצ'יפס בטטה.
- מוציאים את הצ'יפס שמוכן ומניחים על נייר סופג.
- קוצצים את העגבנייה, המלפפון, הבצל והפלפל לקוביות בגודל הרצוי.
- קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לירקות.
- מוסיפים לקערה אגוזי מלך וגרעיני חמנייה.
- מערבבים טוב את כל הרכיבים לויניגרט, אפשר גם לשקשק בצנצנת סגורה.
- מוסיפים את רוטב הויניגרט לפי הכמות הרצויה ומערבבים הכל יחד.
- מוסיפים מעל הסלט את הצ'יפס בטטה.
הטיפ שלנו
אפשר לשדרג את הויניגרט עם שתי כפות מיץ תפוזים סחוט
שתף, הדפס או הורד מסמך