גולש בקר הונגרי
כשרות:
בשרי
מנות:
8
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
גריל
קדרה
הרכיבים
- 2 ק"ג כתף מרכזי פסקוביץ חתוך לקוביות
- 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות
- 6 שיני שום
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
- 4 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף פלפל צ'ילי חריף גרוס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1.5 כוסות ציר בקר / עוף
- 1/2 כפית מלח
- 2 עלי דפנה
אופן ההכנה
1. מחממים סיר יציקה עם שמן ומטגנים את הבצל
2. כשהבצל הופך שקוף, מוסיפים את השום והפלפל הירוק ואת תפוחי האדמה והגזר
3. מוסיפים את הבשר ומתבלים בפפריקה, צ'ילי, מלח ופלל שחור
4. מוסיפים את הציר ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה
5. מבשלים כשעתיים ומתבלים במלח ופלפל
הצעת הגשה
להגיש עם "שפצלה" נטיפי בצק מבושלים בציר או עם פירה תפו"א עשיר בשום ומחמאה.
הטיפ שלנו
נתח שרירי כמו כתף מרכזי, דורש בישול עדין וארוך. לכן בד"כ משתמשים בשריר לתבשילים או צלי בבישול איטי.
שתף, הדפס או הורד מסמך