צלי פילה מדומה ביין אדום
כשרות:
בשרי
מנות:
6
דרגת קושי :
בנוני
שיטות בישול מומלצות:
קדרה
הרכיבים
- 1.5 ק"ג פילה מדומה (בשר מספר 6) פסקוביץ פרוס בעובי 1 ס"מ
- 3 כפות שמן קנולה
- 4 כפיות סוכר חום כהה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 בצל פרוס דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים (יש לשמור את העלים להגשה)
- 4 כפיות רסק עגבניות
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/2 ליטר ציר ירקות או בקר
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור.
- מחממים סיר רחב עם שמן קנולה, ומטגנים בו קלות את פרוסות הבשר משני צדדיהם כחצי דקה מכל צד.
- מוציאים את הפרוסות ומניחים בצד.
- משאירים את הסיר על האש ומוסיפים מעט שמן.
- מטגנים את הבצל והסלרי ומוסיפים את הסוכר החום והפפריקה, אחרי בישול של דקה וחצי, מוסיפים את היין.
- מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים את רסק העגבניות.
- מחזירים את הבשר ומכסים בציר.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים בישול של כשעתיים.
- מתבלים במלח ופלפל
- לקראת ההגשה, מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים.
הצעת הגשה
להגיש לצד פירה תפו"א ושורש סלרי
הטיפ שלנו
שמו של הפילה המדומה ניתן לו בגלל צורתו שמזכירה את צורת הפילה, אך בניגוד לו, מדובר בנתח שרירי הדורש בישול איטי ועדין לריכוך. הנתח בעל טעמים חזקים וטובים.
שתף, הדפס או הורד מסמך