עוגת זברה עם שוקולד ותות שדה
כשרות:
חלבי
מנות:
10
זמן ההכנה:
60
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
תנור
הרכיבים
לעוגה:
- 1/2 כוס ריבה מתות שדה של פסקוביץ' (מתכון באתר https://bit.ly/2FuaGlK)
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 1/4 כוס קקאו
- 1 כף אבקת סודה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לציפוי:
- 150 גרם (חבילה וחצי) שוקולד חלב
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
העוגה:
- לחמם תנור מראש ל- 175° ולהכין תבנית מרוחה בשמן או חמאה.
- בקערה מערבבים את הקמח, סוכר, אבקת הסודה ומלח.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמן.
- מוסיפים את קערת הביצים עם השמן בהדרגתיות לקערת המצרכים היבשים.
- כאשר נקבל בלילה אחידה, נוסיף את החלב ותמצית הווניל ונערבב היטב עד לקבלת לבלילה אחידה.
- נחלק את הבלילה לשני חלקים שווים.
- לחלק הראשון נוסיף את ריבת התות שדה עד להיטעמות החומרים.
- לחלק השני נוסיף את הקקאו ונערבב היטב.
- לכל אחד מהחלקים נצטרך מצקת, חשוב להשתמש במצקת נפרדת כדי שלא יתערבבו לנו הצבעים.
- עם מצקת אחת נשפוך לתבנית את הבלילה החומה ומעליה, בדיוק במרכז, נשפוך עם מצקת נקיה את הבלילה הוורודה כך שייווצר לנו עיגול בתוך עיגול. נמשיך כך, מצקת מכל צבע בכל פעם, עד שתיגמר הבלילה.
- נכניס לתנור שחומם מראש לחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה (בדיקה על ידי קיסם), לאחר שהעוגה מוכנה ניתן לה להתקרר לפחות שעה לפני ששופכים את הגנאש.
הציפוי:
- בקערה מתאימה נשים את השוקולד והשמנת ונחמם במיקרו בפולסים של 30 שניות בין לבין נוציא ונערבב
- כאשר נגיע לתערובת אחידה והעוגה התקררה דיה נשפוך את הגנאש על העוגה עד לכיסוי רצוי.
הטיפ שלנו
ברגע שהגנאש מוכן נצנן אותו בטמפרטורת החדר כרבע שעה, ברגע שהוא יתקרר מעט המרקם יהיה סמיך ויהיה נוח יותר למריחה על העוגה
שתף, הדפס או הורד מסמך