לביבות אפונה ירוקה עם מטבל יוגורט טבעוני ועשבי תיבול
כשרות:
פרווה
מנות:
10
זמן ההכנה:
20 דקות
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
הרכיבים
ללביבות:
- 2 כוסות אפונה ירוקה מוקפאת של פסקוביץ'
- 1.5 כוסות קמח חומוס
- 1/4 כוס שמן זית לשימון הלביבות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- קורט מלח
- 2 כפות עשבי תיבול לבחירתכם (נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
למטבל יוגורט:
- 1 כוס יוגורט סויה
- 1 מיץ מלימון
- פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.
- בסיר מבשלים את האפונה על-פי ההוראות בגב האריזה.
- במחבת מחממים כפית שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום. בשלו עד לריכוך.
- לאחר בישול האפונה יש לערבב היטב בעזרת מיקסר או ידנית ביחד עם השום והבצל, עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את קמח החומוס, אבקת הסודה לשתייה ועשבי התיבול ומערבבים היטב.
- בעזרת כף יוצרים לביבות, מסדרים בתבנית ומברישים אותן בשמן זית.
- מכניסים לתנור לכ-15 דקות, עד להזהבה.
- יש להפוך את הלביבות להשחמת שני הצדדים.
הצעת הגשה
למטבל היוגורט ערבבו את כל הרכיבים והגישו לצד הלביבות
הטיפ שלנו
מי שלא מעוניין במתכון טבעוני יכול להחליף את היוגורט הטבעוני ביוגורט חלב
שתף, הדפס או הורד מסמך