פילה ברבוניה מעל מצע עגבניות ופלפלים
כשרות:
חלבי
מנות:
4
זמן ההכנה:
60 דק'
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
גריל
הרכיבים
- 2 חבילות פילה ברבוניה פסקוביץ
- מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס קמח תירס (פולנטה)
- סלסת עגבניות ופלפלים
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
- 1 שן שום קטנה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות חומץ בן יין לבן
- 1/4 כפית מלח
- קורט סוכר
- קורט פלפל שחור
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- סוחטים מיץ מחצי לימון על הברבוניות ומניחים על גבי מסננת.
- מחממים מחבת, קולים את קמח התירס למשך דקה ומניחים בקערה, אליה מוסיפים את הברבוניות ומצפים אותן מכל הצדדים.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלסה, ומניחים בצד.
- מחממים מחבת עם 1/4 כוס שמן זית עד לרחישת השמן
- מטגנים את הברבוניות כדקה מכל צד, ומניחים על נייר סופג לייבוש וספיגת עודפי השמן.
הצעת הגשה
- מניחים 2 כפות גדושות של סלסה במרכז הצלחת.
- מניחים 3 פילטים על מצע הסלסה.
- מזלפים שמן זית סביב הצלחת ועל נתחי הדג.
שתף, הדפס או הורד מסמך