קדירת מכסה ורד הצלע פסקוביץ בבירה וירקות שורש
כשרות:
בשרי
מנות:
6
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
קדרה
הרכיבים
- 1 ק"ג מכסה ורד הצלע פסקוביץ חתוך לקוביות גדולות
- 2 גבעולי קורנית (טימין)
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 10 שיני שום שלמות
- 2 עלי דפנה
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 2 בקבוקי בירה (עדיפות לבירה מעט מתוקה)
- ציר בקר / מים עם אבקת מרק בקר
- 1/2 זר פטרוזיליה קצוצה גס
אופן ההכנה
- מתבלים את הבשר בפלפל שחור וקורנית ומניחים בצד.
- מערבבים את הירקות עם השום ושמן הזית וצולים על מגש בתנור שחומם מראש 180º מעלות 15-20 דקות.
- צורבים את הבשר בסיר כבד עד השחמה יפה.
- מוסיפים את הירקות מהתנור עם עלי הדפנה ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הבירה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות מעבר לרתיחה.
- מוסיפים את הציר ומתבלים לפי הצורך במלח ופלפל שחור.
- מכניסים את הסיר מכוסה לתנור בטמפרטורה 160º מעלות ל-3 שעות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.
הצעת הגשה
להגיש לצד פירה תפו"א ובטטה.
שתף, הדפס או הורד מסמך