פילה הייק מטוגן בבירה עם אנטי פסטי
כשרות:
פרווה
מנות:
6
זמן ההכנה:
40 דק'
דרגת קושי :
קל
שיטות בישול מומלצות:
מחבת
תנור
הרכיבים
לדג
- 4 יח' פילה הייק פסקוביץ מופשר ומסונן
- 2 כוסות קמח מנופה (520) גרם
- 3 ביצים
- כוס בירה (200 מ"ל)
לאנטי פסטי
- 1 חציל בינוני, חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- 7 כפות שמן זית
- 1 אשכול עגבניות שרי
- 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות עבות
- 2 זוקיני חתוכים לפרוסות
- 4 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית עלי בזיליקום (לקישוט, אם רוצים)
- מלח,פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- בקערה בינונית מערבבים יחד מלח, קמח וביצים ומוספים בהדרגה את הבירה על לקבלת בלילה אחידה.
- ממליחים מעט את פרוסות החצילים. שמים 2 כפות משמן הזית במחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים על להזהבה. אם צריך מוספים מעט שמן, מוציאים ומניחים בצד.
- מוספים מעט שמן למחבת, מוסיפים את הזוקיני ומטגנים על להבה גבוהה כ-3 דקות, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את גם את עגבניות השרי ומטגנים את הכל יחד 4 דקות נוספות. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל ומחממים עד לרתיחת הוחמץ.
- מסירים מהלהבה ומעבירים, עם כל הנוזלים, לכלי אחסון יחד עם החצילים ושומרים במקרר 50 דקות לפחות (ואפשר גם כמה שעות).
- מכינים את הדג - מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. חותכים את הדג לרצועות בעובי 2 ס"מ. טובלים בבלילת הבירה ומטגנים בשמן החם כ-4 דקות, או עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג וממשיכים לטגן את כל רצועות הדג.
הצעת הגשה
מגישים את הדג החם עם האנטי פסטי ומקשטים בעלי בזיליקום.
שתף, הדפס או הורד מסמך